cener2-650x250Oko 460 trkačica i trkača sudjelovalo je u subotu na trećem “Krapinskom ceneru“, poznatoj utrci na 10 tisuća metara, u sklopu koje se održava i “Krapinski polucener“, utrka na pet tisuća metara. Trkači su krenuli iz Ulice Matije Gupca, na sjever, do Wohlovog mosta, potom u Strahinje Krapinsko, Podgoru Krapinsku, te su pokraj Športskog centra Zagorec došli na atletsku stazu, po kojoj su trčali jedan krug, oko igrališta NK Zagorec, i onda se vratili do Wohlovog mosta, te skrenuli na školski putić kod OŠ Augusta Cesarca. Po tom putu trčali su do Ulice D. G. Krambergera, iz koje su ponovno skrenuli u Ulicu Matije Gupca i natrag do starta. Jedan takav krug je pet kilometara, a dva kruga su deset kilometara. U utrci pet kilometara za muškarce prvo mjesto osvojio je Ante Ivković, drugo mjesto Nikola Škvorc i treće mjesto Martin Crnjaković. U ženskoj kategoriji, pobijedila je Maja Urban, drugo mjesto osvojila je Petra Jakopović i treće mjesto Jutta Eppich. U muškoj konkurenciji utrke na 10 kilometara, treće mjesto pripalo je Fabiju Cruzu iz Portugala, drugo mjesto Blažu Car – Pavlic i prvo mjesto Nikoli Špoljaru. U utrci 10 kilometara za žene, pobijedila je Sandra Bogdanović, a drugo i treće mjesto pripalo je Zorici Cvanciger i Nataliji Mašera.

Publika je uživala u bogatom popratnom sadržaju. Program je vodio poznati voditelj Davor Dretar Drele, koji, unatoč najavi, nije trčao “Polucener“, zbog zdravstvenih razloga, a nastupio je Gradski puhački orkestar Krapina i grupa Trnje.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina osiguravalo je trkače Krapinskog cenera sa četiri zdravstvena djelatnika, zapovjednim vozilom i kombijem za komunikaciju i podršku Gradskog interventnog tima, te motorom kojim je zdravstveni djelatnik pratio trkače od starta do cilja utrke.