Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj, 7. svibnja 2017. godine obilježilo je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca (8. svibnja), ali i početak Tjedna Crvenoga križa u Hrvatskoj (od 8. do 15. svibnja).  Toga dana od 10 sati na zagrebačkom Jarunu (zelena površina između dva službena ulaza) održala se velika Smotra na kojoj su javnosti prikazane sve naše humanitarne aktivnosti uz pomoć kojih pridonosimo društvenoj dobrobiti (prevencija ovisnosti, prva pomoć, mladi i volontiranje, briga o vodi, sanitaciji i higijeni u katastrofama, asanacija bunara, promocija zdravlja, podjela humanitarne pomoći, skrb o starima i nemoćnima, posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala, darivanje krvi, psihosocijalna podrška u krizama, služba traženja, zaštita izbjeglica i migranata…). Svi posjetitelji imali su priliku vidjeti pravo šatorsko naselje (više od 30 šatora) kakvo se gradi u kriznim situacijama te su tako mogli osjetiti atmosferu djelovanja u terenskim uvjetima. Sadržaji u kampu bili su koncipirani na način da su i posjetitelji imali mogućnost iskušati neke od naših aktivnosti kako bi i sami shvatili važnost našega rada, a mogli su se družiti i s našim korisnicima (tražiteljima azila, osobama s invaliditetom…). Građani su mogli pogledati i modernu opremu Crvenoga križa koja se koristi kako u kriznim, tako i u mirnodopskim uvjetima (čamci za spašavanje, pročišćivači vode, terenske kuhinje, šatori, pumpe, agregati, isušivači prostora…) te kušati grah kuhan u terenskoj kuhinji.

U pripremi i postavljanju šatorskog naselja sudjelovali su i volonteri i članovi Gradskog interventnog tima GDCK Krapina i Interventnog tima Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, koji su boravili na Jarunu od petka do nedjelje.

Korisnice Dnevnog boravka 60 plus Krapina u korisnike Dnevnog boravka Karlovac i Zagreb prezentirale su svoj rad i rukotvorine koje rade na radionicama sa svojim voditeljima. Središnji događaj bila je atraktivna vježba spašavanja života na vodi u kojoj su sudjelovali članovi interventnih timova, a njihov zadatak bilo je spašavanje osobe uz pomoć modernog uređaja za pretraživanje dna. Odmah nakon te vježbe, posjetitelji su imali priliku vidjeti kako izgleda hitna dostava humanitarne pomoći u kojoj je sudjelovao vojni helikopter.

Poseban dio na Smotri bio je posvećen djeci za koju je pripremljen bogat sadržaj ispunjen igraonicama, radionicama, predstavama i performansima, a za najmlađe bili su pripremljeni i prigodni darovi.