U prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava održana je prva u nizu radionica na kojoj je predstavnicima Crvenog križa i Caritasa predstavljen projekt „Zaželi.“
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga “ Zaželi – Program zapošljavanja žena ”, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a na koji se mogu prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na ovome projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, na početku radionice pozdravio je okupljene te je izrazio zadovoljstvo što im ima priliku bolje predstaviti program „Zaželi“, dosad najveći program financiran iz Europskog socijalnog fonda , vrijedan oko 400 milijuna kuna kojim se planira zaposliti preko 3000 žena na poslovima skrbi za starije osobe i osobe u potrebi u ruralnim područjima, otocima i mjestima gdje je zabilježena veća stopa nezaposlenosti.

Program „Zaželi“ omogućit će zapošljavanje žena na 24 mjeseci, a riječ je o trajno otvorenom pozivu na koji se organizacije već sada mogu prijaviti. Radionici su prisustvovali predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina, koje se priprema za prijavu projekta.