U tijeku je Javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava Programa konkurentnost turističkog gospodarstva koji je otvoren do 20.03.2018. godine.

U sklopu Mjere C – dostupnost i sigurnost nudi se financiranje 100%-tnog iznosa za nabavu AVD-a (Automatskog vanjskog defibrilatora) s ormarićem i edukaciju laika.

Vrlo je važno u Krapinsko-zagorskoj županiji osigurati visok stupanj sigurnosti gostiju pogotovo što iz godine u godinu bilježimo rast broja turista.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa tvrtkom Kardian iz Zagreba organiziralo je danas radni sastanak gdje je predstavljen navedeni javni poziv subjektima malog gospodarstva koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina ponudilo je besplatnu pomoć prilikom pisanja projekta i prikupljanja projektne dokumentacije, a u cilju zajedničkog podizanja svijesti o važnosti uporabe AVD-a te kako bi naši ugostitelji diljem Krapinsko-zagorske županije postali prepoznatljivi u regiji i Europi gdje broj zvjezdica nekog objekta ovisi o tome ima li objekt AVD i gdje strani gosti traže i prepoznaju takve objekte.