Dana 5.9.2018. godine započela je provedba projekta „Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“ sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 1.499.995,39 kuna. Gradskom društvu Crvenog križa Krapina bespovratna sredstva dodijeljena su u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u sklopu poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt će trajati 24 mjeseca, a provodit će se na području cijele Krapinsko-zagorske županije. Njegov glavni cilj je povećati mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina. U sklopu projekta bit će obrazovane 32 osobe pripadnici marginaliziranih skupina kojima će se omogućiti odabir verificiranih obrazovnih programa prema osobnim afinitetima, a 50 osoba pripadnika ciljne skupine će također prisustvovati radionicama za osnaživanje i razvoj mekih i transverzalnih vještina. Ujedno će se tijekom projekta pružati i usluga socijalnog mentorstva za 10 osoba koje su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Istovremeno radit će se i na unapređenju znanja i vještina stručnjaka koji rade s ciljanim skupinama.

Partneri Gradskom društvu Crvenog križa Krapina na provedbi ovog projekta su Krapinsko – zagorska županija, Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije, Udruga distrofičara Krapina i Društvo invalida rada Krapina.

Na projektu su zaposlene dvije osobe, kao voditeljica projekta Valentina Artić, mag.paed. soc. i kao socijalna mentorica Lorena Leskovar, mag.paed.soc.