Policijska uprava krapinsko-zagorska već devetu godinu provodi preventivnu aktivnost Sigurno u zlatnim godina u cilju prevencije počinjenja kažnjivih radnji iz domene imovinskih delikata na štetu starijih osoba, posebice kaznenih djela krađa i prijevara koje se često puta događaju i na kućnom pragu žrtava.
Kako bi poruka preventivne aktivnosti i savjeti o samo zaštitnom ponašanju došle do što većeg broja starijih osoba Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavila je dobru suradnju sa Gradskim društvom Crvenog križa Krapina te su jučer  18. ožujka, Davoru Šimunović, ravnatelju društva i Moniki Maranić voditeljici projekta, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave predali savjetodavne letke namijenjene osobama starije životne dobi gdje se nalaze savjeti kako ne bi postali žrtve kaznenih djela krađa i prijevara.
Naime, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u sklopu  projekta Pomoći u kući,  te projekta „Zaželi faza II – Žene za Zagorje 2“, u suradnji sa GDCK Pregrada i GDCK Klanjec brine o 386 osoba starije životne dobi i osoba iz ranjivih skupina te će putem svojih djelatnika istima predati savjetodavni letak “Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu”. 

Letak str. 1 Letak str. 2