Dana 14. prosinca 2022. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje dadilje u Učilištu Piramida znanja u Zaboku u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“. Program osposobljavanja počeo je u rujnu i trajao je 400 sati. Obuhvaćao je nastavne cjeline zaštita na radu i prva pomoć, organizacija rada, komunikacijske vještine, osnovna psiho-socijalna obilježja djeteta, osnove predškolske i školske pedagogije, njega i zdravlje djeteta, aktivnosti djeteta i praktičnu nastavu.

U sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ osposobljavanje je završilo šest polaznica, a stečena kompetencija upisuje se u e-radnu knjižicu. Polaznice su stekle potrebne kvalifikacije za otvaranje vlastitog obrta ili zapošljavanje u nekom od već postojećih obrta za čuvanje djece. Osim troška programa obrazovanja iz projekta je financiran i putni trošak dolaska/odlaska polaznica na osposobljavanje.

Projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.