Povodom Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj krvi 25. listopada Društvo Crvenog križa Krapinsko- zagorske županije je u dogovoru s Gradskim društvima Crvenog križa: Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar organiziralo, 21. listopada 2016. godine u 19.00 sati u restoranu KTC u Krapini svečanu dodjelu zahvalnica, srebrnih i zlatnih znakova za dobrovoljne davatelje krvi koji su u ovoj godini postigli jubilarni broj davanja krvi: 50, 75 i 100 za muškarce i 35, 55, i 75 za žene. Iz svih društava Crvenog križa iz naše županije priznanja je primilo 130 darivatelja.

Iz GDCK Krapina priznanja je primilo 29 darivatelja – za 35 puta darovanu krv 4 darivateljica; Čuček Jadranka, Klasić Slavica, Rukav Štefanija i Španiček Gordana, za 50 puta 13 darivatelja; Cesarec Radovan, Dolički Bruno, Frajzman Mario, Galović Vlado, Kranjčec Damir, Kranjec Miljenko, Lež Željko, Merkaš Božidar, Ovčar Ivan, Pavić Milan, Poljak Željko, Pospiš Boris i Sinković Damir, za 55 puta 2 darivateljice; Laginja Snježana i Petrić Štefanija, za 75 puta 6 darivatelja; Belošević Darko, Halužan Darko, Hršak Danko, Kantolić Dragutin, Nežmahen Ivan i Poljak Stjepan, i za 100 puta darovanu krv 4 darivatelja; Broz Franjo, Dunaj Josip, Škrlec Nikola i Štrok Stjepan.

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predstavnici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr. Čedomir Maglov i Mislav Stilinović te predstavnici Doma zdravlja KZŽ, Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Vatrogasne zajednice KZŽ i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Priznanja za 100, 125 i 150 puta darovanu krv uručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.