Gradsko društvo Crvenog križa Krapina svake godine dodjeljuje jubilarne zahvalnice i značke višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi.

U 2016. godini jubilarnih 5 – 40 darivanja krvi postiglo je 195 darivatelja krvi s područja Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Dodjela Zahvalnica i Znački održala se 26. studenog 2016. godine u 17.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Krapina. Prisutnima su se obratili predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Krapina Dragica Ferjanić i u ime jedinica lokalne samouprave zamjenik gradonačelnika Drago Kozina. Svečanost je podržalo i Kulturno umjetničko društvo Ilirci Krapina izvedbom nekoliko prigodnih pjesama.

Zahvalnicu i značku za 5x darovanu krv dobilo je 14 darivateljica. Zahvalnicu i značku za 10x darovanu krv dobilo je 9 darivateljica i 41 darivatelj. Zahvalnicu i značku za 20x darovanu krv dobilo je 7 darivateljica i 42 darivatelja. Zahvalnicu i značku za 25x darovanu krv dobilo je 7 darivateljica. Zahvalnicu i značku za 30x darovanu krv dobilo je 44 darivatelja. Zahvalnicu i značku za 40x darovanu krv dobio je 31 darivatelj.

Nakon podjele priznanja i zahvalnica za sve goste održan je prigodni domjenak.