img_290115321653_705142482976956_2119358646_o

 

 

 

 

 

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera, stoga se s posebnim zadovoljstvom želimo zahvaliti svim našim volonterima i čestitati im ovaj dan.
Povodom Međunarodnog dana volontera mladi GDCK Krapina su sudjelovali na konferenciji i izložbi lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija koje su se odvijale tijekom 2016. godine u organizaciji Mreže udruga Zagor. Na izložbi su postavljene dvije slike aktivnosti Kluba mladih, jedna je iz Tjedna Crvenog križa Krapina, kada su promovirali tradicionalnu djelatnost Crvenog križa – pružanje prve pomoći, među svojim vršnjacima; a druga sa obilježavanja Međunarodnog dana mladih, kada su organizirali razne radionice za starije vrtićke skupine na otvorenom, u gradskom parku.
Konferencija i izložba je održana u Centru za mlade KZŽ u Zaboku. Konferenciji je prisustvovalo troje volontera GDCK Krapina.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati radnim danom od 8 do 15 sati, sve do 16. prosinca u prostoru Centra za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok).
Nakon posjeta izložbi i sudjelovanja na konferenciji u prostoru GDCK Krapina su podijeljene zahvalnice volonterima iz Kluba mladih i volonterima koji su pomagali u zimsko-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu prilikom izbjegličke krize početkom 2016. godine. Zahvalnice su dodijeljene sljedećim volonterima: Jan Puljko, Lora Krkalo, Leonard Vincelj, Petra Vidović, Antonija Strehovec, Dina Štrok, Martina Vučilovski, Ivana Vidović, Dora Nekić, Zoran Babić, Željko Brlek, Bruno Bajs i Miro Klasiček.

Još jednom zahvaljujemo svim volonterima i čestitamo im njihov dan.