Gradsko društvo Crvenog križa Krapina povodom obilježavanja Tjedna solidarnosti od 08. – 15. prosinca, organiziralo je akciju prikupljanja živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalno najugroženije osobe na našem području, korisnike Socijalne samoposluge GDCK Krapina.

Akcija je provedena u suradnji sa Srednjom školom Krapina, Osnovnim školama Lj. Gaj i A. Cesarec Krapina, Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, te vrtićima Gustav Krklec, Mali Kaj i Sunčica.

Akcija se održala na način da je svako dijete u školi ili vrtiću dobilo letak na kojem su bile napisane potrebne informacije o sakupljanju hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu te su u školu ili vrtić donijeli jednu namirnicu koja je bila navedena na letku.

Srednja škola Krapina sakupila je ukupno 379,50 kg hrane i higijenskih potrepština, Osnovna škola A. Cesarca Krapina 301,00 kg, Osnovna škola Lj. Gaj Krapina 224,00 kg, Osnovna škola Đurmanec 438,20 kg, Osnovna škola Jesenje 102,00 kg, Osnovna škola Petrovsko 82,90 kg, Osnovna škola Radoboj 229,50 kg, dječji vrtić Gustav Krklec 15,00 kg, dječji vrtić Mali Kaj 15,00 kg i dječji vrtić Sunčica 3,5 kg.

Namirnice sakupljene u ovoj akciji koristiti će se u Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Krapina za četrdesetak najugroženijih građana na našem području.

Zahvaljujemo školama, učenicima i djeci u vrtićima te njihovim roditeljima što su omogućili da se ova akcija uspješno provede.