Od 01. lipnja 2014. godine Gradsko društvo Crvenog križa Krapina započelo je provođenje projekta Dnevni boravak 60 plus, u kojem se provode organizirane dnevne aktivnosti u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi. Dnevni boravak je otvoren svaki radni dan u vremenu od 07.00 – 11.00 sati, kreativne radionice održavaju se 2-3 puta tjedno, te se korisnicima mjeri krvni tlak i šećer u krvi, jednom tjedno. Kroz 2016. godinu u Dnevnom boravku provedeno je 76 kreativnih radionica, tlak u krvi je izmjeren 530 puta, šećer u krvi je izmjeren 272 puta. U Dnevnom boravku građanima su održana i predavanja o prevenciji i ranom otkrivanju rizičnijih bolesti za stariju populaciju građana. Isto tako korisnici Dnevnog boravka se mogu kvalitetno družiti u našem prostoru, igrati društvene igre, pročitati novine, pratiti televizijski program ili se uključiti u provođenje različitih kreativnih radionica.

U 2016. godini preko Javnih radova u GDCK Krapina bila su zaposlena i 2 fizioterapeuta koji su vršili parcijalne masaže, vježbe i dr. Također bila je zaposlena i frizerka, te su osobe treće životne dobi imale besplatna šišanja i frizure.

S obzirom da su građani iskazali interes za aktivnosti Dnevnog boravka 60 plus, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina prijavilo se  na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za provođenjem istog i u 2017. godini. Tako će osobama treće životne dobi i u ovoj godini biti na raspolaganju medicinska sestra, fizioterapeut i frizerka.