U skladišnom prostoru Gradskog društva Crvenog križa Krapini u petak, 10. ožujka najavljen je početak podjele humanitarnih paketa hrane u sklopu projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ koji se financira iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije – FEAD, a koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prisutnima je više o provedbi projekta, čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ, rekao izvršni predsjednik HCK Robert Markt te pojasnio kako će tijekom provedbe jednogodišnjeg projekta najugroženijim građanima tri puta biti dodijeljeni paketi prehrambenih namirnica, te jedanput paketi higijenskih potrepština kako bi im se pomoglo u osiguravanju osnovnih životnih uvjeta.

Uz Hrvatski Crveni križ, partneri na projektu su 26 društava Crvenog križa s područja Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta kojim će se inicijalno obuhvatiti 20.597 korisnika različitih dobnih skupina na području spomenutih županija iznosi 8.318.509,60 kuna.

Uz izvršnog predsjednika HCK, prisutnima su se obratili i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej Augustin Erdelja i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je istaknuo kako ga izuzetno veseli što je početak podjele paketa najavljen u Krapini.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović predstavio je sadržaj paketa s prehrambenim namirnicama te su prvi korisnici preuzeli svoje pakete.