Na jučerašnjoj Smotri Hrvatskog Crvenog križa dodijeljena su i godišnja volonterska priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

U kategoriji „Volonter godine“ priznanje je dobila Mihaela Ivanković, volonterka iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik koja je ostvarila ukupno 242 volonterska sata u 2016. godini. Mihaela Ivanković  ističe se kontinuitetom u obavljanju volonterskih aktivnosti, ali i sudjelovanjem u velikom broju različitih vrsta aktivnosti. Mihaela je pokretač aktivnosti u svojemu društvu i motivator volontera koja svojim volonterskim duhom nadahnjuje i druge na volontiranje. „Volontiranje mi je donijelo puno promjena u životu, u potpunosti izmijenilo pogled na svijet i ono što je najvažnije, dalo mogućnost da djelujem“, kaže Mihaela.

Za Priznanje za volonterku godine iz Gradskog društva Crvenog križa Krapina bila je nominirana i volonterka Petra Vidović, voditeljica Kluba mladih GDCK Krapina, a priznanje u njezino ime preuzela je Valentina Klasiček iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

U  kategoriji „Volonterski tim godine“  priznanje je otišlo u ruke Timu za provedbu socijalno-humanitarnih aktivnosti Općinskog društva crvenog križa Đurđenovac Gradskog društva Crvenog križa Našice. Tim koji redovito obilazi starije i nemoćne osobe čini osam gospođa od kojih su većina i same u trećoj životnoj dobi. Neke od njih više od 40 godine volontiraju u Crvenom križu te u svojem direktnom radu s korisnicima pridonose jačanju prepoznatljivosti i vidljivosti Crvenog križa u odgovoru na svakodnevne ljudske potrebe. Ovo priznanje čini im veselje i radost te daje puni značaj njihovoj odanosti u službi humanosti.