Od 11.-14. svibnja 2017. godine u Sisku, održano je 21. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecalo se 120 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Samom natjecanju prethodile su brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolazi, predstaviti članove svoje ekipe kroz različite oblike kreativnog izražavanja i naposlijetku kroz igru ‘Potraga za blagom’ upoznati grad Sisak i njegove znamenitosti. Smještaj za natjecanje bio je organiziran u športskoj dvorani osnovne škole 22. lipnja, koja je ujedno bila i škola domaćin, kako bi sudionicima što više približili duh zajedništva, ali i prikazali na koji način se organizira zajednički smještaj u slučaju potrebe. Prehranu su osiguravali profesionalni kuhari volonteri Crvenog križa, a pripremana je u školskoj i terenskoj kuhinji.

Samo natjecanje održalo se u subotu 13. svibnja na 20 atraktivnih lokacija u kojima su realistično prikazane situacije, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto i 10 šatora, a svi građani imali su priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti. Ove godine, pobjedu su u kategoriji podmlatka odnijeli sudionici iz Splita, a u kategoriji mladih sudionici iz Osijeka. Ekipa mladih GDCK Krapina osvojila je izvrsno 6 mjesto. Natjecanju su prisustvovali i brojni gosti i predstavnici suradnih organizacija. Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt istaknuli su važnost ulaganja u edkuaciju i pripremu mladih kao zalog za budućnost Hrvatskog Crvenog križa, ali i društva u cjelini.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održana je na gradskom Korzu, nakon čega je održana bakljada po uzoru na onu u Solferinu, ulicama Siska, a natjecanje je zatvoreno koncertom grupe Pavel.