U subotu 3.lipnja u Kozju, u Republici Sloveniji održano je 23. regionalno natjecanje u osposobljenosti ekipa prve pomoći Civilne zašite i Crvenog križa. Svrha natjecanja je bila provjera pripravnosti ekipa za djelovanje u slučaju mogućih masovnih nesreća s ljudskim stradanjima.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina već dugi niz godina održava uspješnu i prijateljsku suradnju s Društvima Crvenog križa u Republici Sloveniji, a isto tako i sa slovenskom Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, pa je iz tog razloga Gradsko društvo Crvenog križa Krapina pozvano od strane Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Ispostava Celje da prisustvuje natjecanju ekipa prve pomoći.

Uloga Gradskog društva Crvenog križa Krapina nije bila sudjelovanje u natjecanju već je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina pozvano da prezentira svoje djelatnosti i svoju opremu za zaštitu i spašavanje. U Kozje se išlo s dva vozila: zapovjednim vozilom i vozilom za komunikaciju i potporu, a na prikolici za prijevoz plovila je dopremljen i aluminijski čamac. Na prezentacijskoj točki GDCK Krapina je podiglo dva šatora, a tijekom dana su zainteresirani građani, sudionici natjecanja i brojni gosti sa zanimanjem posjetili prezentacijsku točku GDCK Krapina.

Ravnatelj GDCK Krapina Davor Šimunović je ostvario brojne kontakte s predstavnicima Crvenog križa i Civilne zaštite Republike Slovenije, a posebice ugodan je bio posjet direktora Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darka Buta koji se dugo zadržao na prezentacijskoj točki GDCK Krapina te je na kraju posjeta izrekao brojne riječi pohvale i zaželio Gradskom društvu Crvenog križa Krapina daljnji uspješan rad i najavio svoj dolazak u Krapinu i posjet Gradskom društvu Crvenog križa Krapina.