U skladu s dugogodišnjom praksom društveno odgovornog poslovanja, Hrvatska elektroprivreda je od svojih početaka nastojala biti pouzdan partner zajednici u kojoj djeluje. Hrvatska elektroprivreda d.d. nastoji sustavno raditi na prepoznavanju specifičnih potreba društva, te kroz program sponzorstava i donacija pružiti potporu kvalitetnim humanitarnim, kulturnim, edukacijskim, ekološkim zdravstvenim, znanstvenim i sportskim projektima.

U 2017. godini HEP d.d. je proveo natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu“ koje je zaključen 13. travnja 2017. Nakon provjere valjanosti prijava, proveden je postupak procjene prijava i donošenja odluke o dodjeli sredstava.  Na natječaj je stiglo 1.055 valjanih prijava. Hrvatska elektroprivreda je za sufinanciranje izabrala projekte i programe 303 udruge, ustanove i organizacije civilnog društva.
Gradsko društvo Crvenog križa Krapina prijavilo se na natječaj sa projektom „Posudionica medicinskih pomagala“ te su nam odobrena sredstva u iznosu od 19.000,00 kuna. Za navedena sredstva GDCK Krapina je kupilo 6 bolničkih hidrauličnih kreveta i 6 antidekubitalnih madraca. Navedena medicinska pomagala koristiti će građani s područja djelovanja GDCK Krapina (Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj) uz već postojeću medicinsku opremu i pomagala koju GDCK Krapina posuđuje u sklopu rada Posudionice medicinskih pomagala a radi se o 10 medicinskih kreveta, 35 invalidskih kolica, 5 antidekubitalnih madraca, 8 toaletnih stolaca s posudom, 25 hodalica, 40 štaka i 3 štapa.

Potaknuto tako vrijednom donacijom GDCK Krapina izdvojilo je 1.960,90 kuna za kupovinu dodatnih 5 toaletnih stolaca s posudom.

Ovim vrijednim nabavama GDCK Krapina jedno je od najboljih Društava Crvenog križa u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u aktivnosti Posudionice medicinskih pomagala. U prilog tome je i podatak da je od 01.01.-31.05.2017. godine u Posudionici registrirano 80 korisnika.

Još jednom veliko HVALA HEP-u d.d. što su prepoznali važnost i podržali naš projekt za lokalnu zajednicu.