U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 547 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 630 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 83 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 455 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 92 doze krvi.

Krv je prvi put dalo 10 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Škrnjug Renato, Majcenić Antonio, Herceg Zdravko, Jakopović Nikola, Vidović Nenad, Pavić Dorotea, Petek Monika, Malarić Vinko, Mikša Kralj Branka i Klasiček Ivan.

I u ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi imali smo rekordere sa 100 puta darovanom krvi, a to su Halužan Miljenko iz Đurmanca i Klasić Željko iz Gornjeg Jesenja koji su se pridružili klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 43 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni s odazivom. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što nam je i ovaj puta besplatno ustupljen prostor za akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 09. do 13.10.2017. godine.