U nedjelju, 3. rujna u sklopu Tjedna kajkavske kulture održane su dvije utrke, pod nazivom “velika” i “mala” Neandertalka. Biciklisti su veliku utrku vozili 70 kilometara, a malu utrku 33 kilometra. Tri djelatnika te jedna volonterka GDCK Krapina bili su na dežurstvu i pripremi za pružanje prve pomoći učesnicima biciklijade.
U planinarskom domu bila je ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da su učesnici utrke sretno odvozili svoje rute i nije bilo ozlijeđenih. Cijela manifestacija završila je kod OŠ A. Cesarca Krapina gdje su dodijeljene nagrade, medalje, zahvalnice i majice, a uz druženje i mali domjenak završila je uspješno organizirana biciklijada.
U popodnevnoj smjeni dvije su djelatnice GDCK Krapina dežurale na Trgu Ljudevita Gaja, prilikom programa svečanog otvaranja Tjedna kajkavske kulture, Dječjeg korza i sve do završetka programa na bini, koja se nalazi na središnjem krapinskom trgu.
Djelatnici GDCK Krapina osiguravaju sve veće manifestacije u sklopu Tjedna kajkavske kulture i time daju svoj doprinos dobroj organizaciji i sigurnosti sudionika programa i gostiju koji dolaze u Krapinu.