Akcija ‘Solidarnost na djelu 2017.’ provoditi će se u četvrtak 12. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Ova 45. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:

«Ne dvoji.Za drugog izdvoji.».

Sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijenjena su za kupnju hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge GDCK Krapina. Socijalna samoposluga skrbi mjesečno za pedesetak socijalno najugroženijih osoba s područja Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, kojima svaki mjesec pomaže sa paketima hrane i higijene.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 10% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području djelovanja GDCK Krapina , 45. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 12. listopada 2017. godine (četvrtak) u poslijepodnevnim satima. Akcija se provodi u suradnji sa osnovnim školama i Srednjom školom Krapina, čiji će učenici u grupama obilaziti kućanstva te za darovani novčani iznos građanima uručivati bonove zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune namijenjeni su vrtićkoj djeci. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa.