U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 527 doza krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 588 dobrovoljnih davatelja krvi, a 61 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U Srednjoj školi Krapina prikupljene su 42 doze, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 408 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 77 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 22 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Pavić Veronika, Ljubić Petra, Krkalo Filip, Sajko Tomislav, Rumbak Nikolina, Cujzek Matija, Belošević Karlo, Večerić Ivona, Petek Kristina, Sajko Antonio, Cvrtila Anamarija, Brezak Krunoslav, Švaljek Ivica, Krklec Tomislav, Mikša Filip, Vincelj Denis, Medved Marina, Katona Jurić Marinela, Rafaj Lucija, Mužar Vjekoslav, Mužar Marko i Leljak Vedran.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Lovrenčić Ivica iz Svetog križa Začretja koji se je pridružilo klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada ukupno broji 44 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovom posljednjem ciklusu darivanja krvi ove godine.

U 2017. godini ukupno je prikupljeno 2 518 doza, što iznosi 10,35% na sto stanovnika.