U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina danas je održan edukativno-preventivni program pod nazivom „Poštujte naše znakove“. Riječ je o projektu Ministarstva unutarnjih poslova i partnera i aktivnostima u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa gdje se na interaktivan način educira i informira učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu kako se ponašati u prometu, poštivati prometne znakove te druge sudionike u prometu. Stoga su pripremljene zanimljive interaktivne radionice poput vožnje mobilnim poligonom „Sigurno u prometu“ ili radionice pod nazivom ‘Mali forenzičari’. Edukativno preventivnom programu prisustvovali su i ostali partneri; HGSS, Policija, Vatrogasci i GDCK Krapina, kako bi se djeca upoznala sa njihovim djelatnostima. Promotori ove akcije su Gita i Šegrt Hlapić – Croatia film.

Podršku ovoj akciji dao je i ministar  unutarnjih poslova Davor Božinović koji boravi u Gradu Krapini gdje je danas posebno svečano jer se slavi Dan Grada.  Posjetio je i djecu koja su sudjelovala u edukativno – preventivnom programu ‘Poštujte naše znakove’.

Za mališane pripremljeno i jedno iznenađenje. Sv. Nikola  ovaj puta nije došao pješke već helikopterom MUP-a,  koji su bili puni darova koje je osigurala  Zaklada policijske solidarnosti, koju čine zaposlenici MUP-a.  Ovo događanje organizirano je i u sklopu Dana policijske kapelanije Svetog Nikole biskupa.