Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je u srijedu, 24. siječnja 2018. godine trodnevni boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Boravak je započeo svečanim podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Županije, u kojoj je smješten predsjedničin izmješteni Ured.

U sklopu brojnih aktivnosti, predsjednica je već prvog dana svog posjeta održala susrete sa sedam najistaknutijih udruga s područja županije među kojima su bili i predstavnici Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije susretu su nazočili predsjednica Štefica Pasarić i podpredsjednik Petar Bedeniković, a iz Gradskog društva Crvenog križa Krapina predsjednica Mirjana Laginja i članica Kluba mladih Lora Krkalo, te Davor Šimunović ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Gradskog društva Crvenog križa Krapina i zaposlenica Sonja Borlinić.

Predstavnici društava Crvenog križa su upoznali predsjednicu Republike Hrvatske s najvažnijim djelatnostima koje provode, te su se pohvalili brojnim uspjesima koji su postignuti, od kojih su istaknuli: apliciranje na EU projekte zbog čega je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zaposlilo jednu osobu na neodređeno i do sada su prijavljeni projekti u vrijednosti od 11,5 milijuna kuna, zaštita i spašavanje kao jedan od važnih segmenata u vrijeme kad se zbog klimatskih promjena događa sve više katastrofa, pa je Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, unatrag par godina, uložilo znatna sredstva u nabavu opreme i educiranje volontera i zaposlenika za djelovanje u izvanrednim situacijama, te na kraju dobrovoljno davanje krvi u čemu je Krapinsko-zagorska županija u samom vrhu u Republici Hrvatskoj.

Budući je predsjednica prije četiri godine u sklopu svojeg posjeta Gradu Krapini posjetila i Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u bivšim prostorima u Magistratskoj ulici, ravnatelj Davor Šimunović je na kraju susreta izvijestio predsjednicu Republike Hrvatske da se Gradsko društvo Crvenog križa Krapina preselilo u nove prostore te ju pozvao da prvom prilikom posjeti Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u novim prostorima.