Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Ispostava Celje predložila je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina za dodjelu Brončanog znaka kao priznanje za požrtvovno i uspješno obavljanje poslove zaštite, spašavanja i pomoći. Povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite u Općini Vransko u Zapadno-štajerskoj regiji u školskoj sportskoj dvorani okupili su se gosti, pripadnici Civilne zaštite, vatrogasci, gorska i jamska služba spašavanja i drugi, a iz Hrvatske bili su tu djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Krapina: Davor Šimunović, ravnatelj, Ksenija Jurinjak, Sonja Borlinić, Mario Novosel i Božidar Herceg. Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina bili su Dražen Strabić, pročelnik i Stjepan Peh.

Pozdravne govore i govore zahvale pripadnicima žurnih službi uputili su: Ministrica za obranu Republike Slovenije Andreja Katič, župan Općine Vransko Franc Sušnik, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Darko But i voditelj Ispostave Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Celje Janez Melanšek.

Nakon glazbeno-scenskog programa djece iz Osnovne škole i podjele 22 priznanja, na domjenku koji su organizirali domačini u neformalnom druženju uspostavljeni su novi kontakti i dogovorene daljnje aktivnosti i posjete otvaranja skladišta u Crvenom križu Celje, sudjelovanje u regionalnoj provjeri ekipa Prve pomoći i Civilne zaštite koja će biti u svibnju, te ostale aktivnosti i druženja.