Gradsko društvo Crvenog križa Krapina povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja organiziralo je jučer „Dan otvorenih vrata“. Cilj ovakvog događaja jest upoznavanje građana s aktivnostima GDCK Krapina kako bi im prezentirali usluge koje pružamo, te zainteresirali mladež za razne volonterske akcije.

Na mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi odazvalo se preko dvadesetak osoba. Svi posjetitelji mogli su obaviti besplatan pregled vida i dobiti korisne informacije od djelatnica Poliklinike Ana.

Za učenike 1. razreda Srednje škole Krapina organizirana je Radionica Prevencija Trgovanja ljudima, gdje su učenici putem prezentacije i prikazivanjem filmova upoznati s ovim velikim problemom, naznakama gdje na mlade vreba opasnost ( ekskurzije, prva zaposlenja, izlasci, studij), načinima na koje mogu biti uvučeni u trgovinu ljudima i postupcima kojima mogu izbjeći da postanu žrtve trgovanja ljudima. U suradnji sa Salvusom d.o.o. organizirano je predavanje „Važnost tjelesne aktivnosti u starijoj dobi“ i mjerenje tjelesne težine, indeksa tjelesne mase i visceralnih masnoća. Također je bila organizirana podjela hrane i odjeće za korisnike socijalne pomoći i osobe u potrebi.

Zahvaljujemo svima koji su nas posjetili i time uveličali naš dan!