U subotu 26. svibnja 2018.god. u Laškom, u Republici Sloveniji održano je 24. regionalno natjecanje osposobljenosti ekipa prve pomoći Civilne zašite i Crvenog križa. Svrha natjecanja je bila provjera pripravnosti ekipa za djelovanje u slučaju mogućih masovnih nesreća s ljudskim stradanjima.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina već dugi niz godina održava uspješnu i prijateljsku suradnju s Društvima Crvenog križa u Republici Sloveniji, a isto tako i sa slovenskom Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, pa je iz tog razloga Gradsko društvo Crvenog križa Krapina pozvano od strane Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Ispostava Celje da prisustvuje natjecanju ekipa prve pomoći. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina nije sudjelovalo sa svojom ekipom u natjecanju već je prezentiralo svoju opremu za zaštitu i spašavanje. U Laško se išlo s dva vozila: zapovjednim vozilom i vozilom za komunikaciju i potporu koja su bila postavljena na prezentacijskoj točci u parku, a tijekom dana su zainteresirani građani, sudionici natjecanja i brojni gosti sa zanimanjem posjetili prezentacijsku točku GDCK Krapina.

Na svečanosti proglašenja pobjednika natjecanja Gradskom društvu Crvenog križa Krapina uručena je od strane Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Izpostava Celje, zahvalnica za sudjelovanje na natjecanju.