U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 525 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 610 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 85 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 437 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 88 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 7 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Fruk Jelena, Cvrtila Barbara, Košutić Krunoslav, Bočkaj Mirko, Presečki Valentina, Frljužec Kruno i Kranjčec Mirko.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni s odazivom. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što nam je i ovaj puta besplatno ustupljen prostor za akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 05. do 12.10.2018. godine.