U ponedjeljak 30.07.2018. je u Pregradi i Klanjcu, te u utorak 31.07.2018. u Krapini, za žene zaposlene na projektu Žene za Zagorje je održano uvodno predavanje na kojem su djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina  i lokalnih partnera predstavili projekt Žene za Zagorje, koje poslove će Radnice za pomoć u kući obavljati, kako se računati troškovi, te koje su njihove obaveze.

 

Predavanje povezano s poslovima žena na temu „Pozitivna komunikacija“ je održala gospođa Sandra Kos, socijalna radnica iz Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije, a gospođa Romina Polanščak iz službe Patronaže Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije je održala  predavanje s temom potreba starijih i nemoćnih osoba kod pružanja usluga pomoći u kući, odnosno kako pristupiti različitim situacijama.

 

Na uvodnom predavanju su također bile prisutne socijalne radnice iz obje lokalne podružnice CZSS, odnosno Vesna Zajec u Pregradi, te Aleksandra Kveštak u Klanjcu, kao i Bernarda Vrtarić, socijalna radnica iz CZSS Krapina u Krapini, koje su odgovarale na pitanja zainteresiranih povezana s pravnom regulativom vezanom uz pružanje pomoći u kući i po kojim kriterijima oni predlažu krajnje korisnike koji bi trebali navedene usluge.

 

Uvodna predavanja su održana 30.07.2018. u Pregradi u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, Kostelgradska ulica 18, u 9 sati, u Klanjcu u prostoru Grada Klanjca (Velika dvorana), Trg mira 11, u 12 sati, te 31.07.2018. u Krapini u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Krapini, Frana Galovića 7d, u 8 sati.

Odazvalo se svih 50 žena koje se zapošljavaju, sve su potpisale ugovore i potrebne obrasce i dobile materijale za vođenje evidencija i potrebne kontakt podatke projektnog tima, kao i početni raspored za pružanje potpore i podrške krajnjim korisnicima – starijim i nemoćnim sugrađanima. Žene počinju s radom 01.08.2018.