Jučer 19. rujna otvorena je u Krapini prva šetnica u Hrvatskoj s edukativnim pločama o aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Projekt je to koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem, a inicijativu za izradu i postavljanje ploča dalo je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina. Šetnica kroz Krapinu duga je 3 kilometra, a na 900 metara novouređene šetnice postavljeno je 10 edukativnih ploča. Ploče ukazuju na važnost i potrebu tjelesne aktivnosti . Projekt je podržan od strane Grada Krapine, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog Crvenog križa koji je financirao postavljanje ploča.

Uz ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davora Šimunovića, prisutnima su se obratili: dr.Vijorka Roseg iz Hrvatskog Crvenog križa, Slaven Krtalić, prof.kineziologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te zamjenik gradonačelnika Drago Kozina koji je i otvorio spomenutu šetnicu.

Otvaranju šetnice među ostalima su nazočili i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Gradskih društava Crvenog križa Klanjec, Karlovac, Krapina, Pregrada i Zabok, učenici 3 a razreda OŠ Augusta Cesarca Krapina, djeca iz Dječjeg vrtića Mali Kaj“ i „Gustav Krklec“, udruga KASK, predstavnici raznih udruga, mediji i drugi.