U razdoblju od 10.09. do 17.09. održane su prve radionice na temu „Važnost fizičke aktivnosti i kretanja“ za 3. i 4. razrede svih osnovnih i područnih škola na području djelovanja GDCK Krapina. U radionicama su sudjelovali učenici Osnovne škole u Đurmancu, Augusta Cesarca i Ljudevita Gaja u Krapini, Radoboju, Jesenju i Petrovskom, te Područnih škola u Putkovcu, Hromcu, Maclju, Škaričevom, Podgori, Gornjoj i Donjoj Šemnici, Jazvinama, Lepajcima, te Slatini.

 

Učenici su na radionicama usvojili mnoštvo preporuka vezanih uz zdrav način života i uklapanje primjerenih oblika fizičke aktivnosti u svoje dnevne obaveze i uobičajenu razonodu. Aktivno su sudjelovali na radionicama, postavljali pitanja i pozitivno rješavali postavljene praktične zadatke.

Projekt je sufinanciran sredstvima od Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 20 000 kn u okviru natječaja za financiranje programa i projekta udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, te razvoja civilnog društva.