Međunarodni dan za starije osobe Ujedinjenih naroda obilježava se 1. listopada, a slavi važnost Opće deklaracije o ljudskim pravima i potvrđuje predanost promicanju punog i jednakog uživanja svih ljudskih prava i temeljnih sloboda starijih osoba.

 

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina održana je edukacija “Sigurno u zlatnim godinama” za 50 radnica za pomoć u kući zaposlenih u projektu Žene za Zagorje, koje svakodnevno nude pomoć i podršku krajnjim korisnicima.

Edukaciju na temu sigurnosti u trećoj životnoj dobi održali su policijski službenici za prevenciju Andreja Jurić i Željko Lež iz Policijske uprave krapinsko-zagorske koji kontinuirano provode preventivne aktivnosti vezane uz sigurnost osoba starije životne dobi u sklopu svoje aktivnosti „Sigurno u zlatnim godinama“.

Edukacija je održana 1. listopada 2018. godine u Krapini u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Ista edukacija održat će se 2. listopada u Klanjcu u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Klanjec te 3. listopada u Pregradi u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Pregrada