Akcija „Solidarnost na djelu 2018.“ provoditi će se u četvrtak 11. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Ova 46. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod sloganom:

„Ne dvoji! Za drugog izdvoji.“

Novčana sredstva prikupljena u akciji „Solidarnost na djelu“ namijenjena su za kupnju hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge GDCK Krapina. Socijalna samoposluga skrbi mjesečno za pedesetak socijalno najugroženijih osoba s područja Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, kojima svaki mjesec pomaže s paketima hrane i higijene.

Od sveukupno prikupljenih novčanih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području djelovanja GDCK Krapina , 46. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“ održat će se 11. listopada 2018. godine (četvrtak) u poslijepodnevnim satima. Akcija se provodi u suradnji s osnovnim školama i Srednjom školom Krapina, čiji će učenici u grupama obilaziti kućanstva te za darovani novčani iznos građanima uručivati bonove zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom GDCK Krapina. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune namijenjeni su vrtićkoj populaciji. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa.