U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 554 doza krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 635 dobrovoljnih davatelja krvi, a 81 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 49 doza, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 423 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 82 doze krvi.

Krv je prvi put dalo 12+ dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Bočkaj Jelena, Hustić Josipa, Smrekar Karla, Krkalo Snježana, Kelava Marul, Čuček Dražen, Petek Belošević Ksenija, Šoštarko Lana, Grmovšek Vedrana, Krkalo Lora, Belošević Lara i Presečki Josip.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordere za 100 puta danu krv, a to su gospodin Gamilec Damir iz Krapine i gospodin Hršak Vinko iz Slatine Svedruške koji su se pridružili klubu stotkaša GDCK Krapina, a koji sada ukupno broji 48 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovom posljednjem ciklusu darivanja krvi ove godine.

U 2018. godini ukupno je prikupljeno 2303 doza, što iznosi 9,47% na sto stanovnika.