Projekt „Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece“ sufinanciran je sredstvima Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 20.000,00 kn u okviru Natječaja za financiranje programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama i ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva i dijelom iz članarina mladih članova učenika osnovnih škola.

Projekt se provodi od 01.08.- 31.12.2018. godine, a u njemu će sudjelovati učenici od 1. do 4. razreda OŠ Đurmanec, Gornjeg Jesenja, Side Košutić u Radoboju, Antuna Mihanovića u Petrovskom, te Augusta Cesarca i Ljudevita Gaja u Krapini.

Zaposlena je djelatnica na pola radnog vremena koja će u tom vremenu provesti edukativno informativne radionice za 3 teme:

„Važnost fizičke aktivnosti“ za 3. i 4. razrede, „Prva pomoć – prava pomoć“ za 2., 3., i 4. razrede, a „Brigom o higijeni čuvamo naše zdravlje“ za 1. razrede.

U projektu je predviđeno postavljanje edukativno-informativnih kutaka s edukativnim materijalima koji se sastoje od: stola i 2 klupe izrađenih od europaleta, stalka za promidžbene materijale, spužvi za klupe, tepisona, plutenog panoa, te bojica, letaka, brošura i ostalog edukativno-informativnog materijala.

U razdoblju od 10. do 12. listopada 2018.god. ravnatelj GDCK Krapina Davor Šimunović i voditeljica projekta Martina Kunštek obišli su sve osnovne škole i prisustvovali otvaranju informativno – edukativnih kutaka mladih Hrvatskog Crvenog križa. Djeca i djelatnici škola izuzetno su zadovoljni projektom i ostalim aktivnostima koje Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi u njihovim školama. Dogovorena je daljnja suradnja u ostvarivanju zajedničkih ciljeva kroz aktivnosti i teme građanskog odgoja.