Humanitarna akcija „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“ kojom Hrvatski Crveni križ obilježava svoj 140. rođendan, okupila je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu gotovo 600 osoba koje su, zajedno s gledateljima pred malim ekranima, u dvosatnom programu pratile nastup poznatih glazbenih izvođača, ali i tužne priče starijih osoba koje žive u neodgovarajućim uvjetima.

Upravo je za 140 njih i organizirana akcija, a brojne poznate osobe javljale su se na telefone tijekom cijele večeri u call centru kako bi se prikupilo što više sredstava za stare i nemoćne u potrebi.

Podršku humanitarnoj akciji koju su zajednički organizirali Hrvatski Crveni križ i Hrvatska radiotelevizija, pružili su, među ostalima, i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Milan Kujundžić i Tomislav Medved te ministrica Nada Murganić.

Humanitarnoj akciji odazvali su se i glazbenici: Tereza Kesovija, Jacques Houdek, Mia Dimšić, Ivana Kindl, Goran Bošković, Jelena Radan, Igor Delač, Marko Tolja, Saša Lozar i Maja Posavec, a svoj su doprinos u call centru dali i Dubravko Šimenc, Dražen Ladić, Matija Vuica, Barbara Kolar, Elizabeta Gojan, Marta Šimić Mrzlečki, Davor Meštrović, Filip Šovagović, Ornela Vištica i brojni drugi.

Program koji je izravno prenošen na Prvom programu HTV-a vodili su Danijela Trbović, Robert Ferlin, Uršula Tolj i Ivan Dorian Molnar.

Podršku humanitarnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa pružilo je i vodstvo Međunarodne federacije Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca – Elhadj As Sy i Francesco Rocca koji su se zajedno s predsjednikom HCK dr. Josipom Jelićem i izvršnim predsjednikom HCK Robertom Marktom također javljali na telefonske pozive građana.

U sklopu humanitarne akcije koja traje tijekom cijeloga listopada, dosad je putem žiro računa i donatorskog telefona 060 9001 prikupljeno 727.380,28 kuna.

Sva sredstva koja se prikupe ovoga mjeseca bit će iskorištena za kupovinu štednjaka na drva i drva za ogrjev, uređenje poda i zidova u jednoj prostoriji u kući u kojoj starije osobe žive, odnosno poboljšanje uvjeta stanovanja te osiguravanje paketa hrane.

Akciju možete podržati i dalje i to:

pozivom na broj:060 9001 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om; teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.),

uplatom na račun – IBAN: HR0523600001502387496, otvoren u Zagrebačkoj banci d.d.

SWIFT kod: ZABAHR2X (za uplate iz inozemstva)