U razdoblju od 01.10. do 24.10. održane su radionice na temu „Prva pomoć – prava pomoć“ za 3. i 4. razrede svih osnovnih i područnih škola na području djelovanja GDCK Krapina. U radionicama su sudjelovali učenici Osnovne škole u Đurmancu, Augusta Cesarca i Ljudevita Gaja u Krapini, Radoboju, Jesenju i Petrovskom, te Područnih škola u Putkovcu, Hromcu, Maclju, Škaričevom, Podgori, Gornjoj i Donjoj Šemnici, Jazvinama, Lepajcima, te Slatini.

Učenici su na radionicama naučili što je prva pomoć, te ponešto o najosnovnijim pojmovima kako nekome pomoći u slučaju bilo kakve nezgode, kao što su npr.: podvezivanje ogrebotine na ruci, nozi ili bilo gdje na tijelu, kako zaustaviti krvarenje iz nosa, kako osobu koja se onesvijestila okrenuti u bočni položaj, te o sadržaju kutijice za prvu pomoć.

Učenici su aktivno sudjelovali u radionicama, postavljali pitanja i uspješno rješavali postavljene praktične zadatke. Na radionicama su usvojili mnoštvo preporuka vezanih uz pružanje prve pomoći kod različitih manjih i većih nesreća, kako bi što bolje znali postupiti u hitnim slučajevima koji se mogu pojaviti u svakodnevnom životu.

Projekt je sufinanciran sredstvima dobivenim od Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 20 000 kn na natječaju za financiranje programa i projekta udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, te razvoja civilnog društva.