U razdoblju od 26.11. do 30.11. održane su radionice za temu „Brigom o higijeni čuvamo zdravlje“ za 1. razrede svih osnovnih i područnih škola na području djelovanja GDCK Krapina. U radionicama su sudjelovali učenici osnovnih škola: Đurmanec, August Cesarec, Ljudevit Gaj, Side Košutić Radoboj, Gornje Jesenje i Antuna Mihanovića Petrovsko, te područnih škola Putkovec, Hromec, Macelj, Škarićevo, Podgora, Gornje i Donje Šemnice, Jazvine, Lepajci, Slatina Petrovska.

 

Učenici su naučili kako pravilno održavati oralnu higijenu, kako ispravno prati ruke, te su usvojili metode kroz koje će se svakodnevno moći ispravno pridržavati naučenih higijenskih principa.

Učenici su bili veoma aktivni, te su se rado uključivali u konverzaciju o prezentiranim temama, te entuzijastično postavljali razna pitanja i iznosili svoje svakodnevne dogodovštine i ideje, čime su kvalitetno pridonijeli provedbi radionica. S oduševljenjem su bojali tematski prigodne bojanke i bili jako zadovoljni cijelom radionicom, jer su se mogli kreativno i umjetnički izraziti kroz aktivnosti radionice.

Projekt je sufinanciran sredstvima dobivenim od Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 20 000 kn na natječaju za financiranje programa i projekta udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, te razvoja civilnog društva.