Na javnom natječaju za prijavu projekata i programa za dodjelu financijskih potpora u 2018. godini Gradskom društvu Crvenog križa Krapina je dodijeljena financijska potpora u iznosu od 4000 kuna od strane Krakoma d.o.o. kao potpora za projekt “Unaprjeđenje zdravstvenog stanja osoba s invaliditetom kroz posudbu medicinskih pomagala”.

Dugogodišnjim radom s osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom utvrdili smo prilične potrebe za medicinskim i ortopedskim pomagalima s tendencijom povećanja, te su kapaciteti još uvijek nedostatni unatoč velikim humanitarnim naporima oko posudbe pomagala.

Kroz ovaj projekt Gradsko društvo Crvenog križa Krapina će nabaviti 2 antidekubitalna madraca i 5 toaletnih stolaca za našu Posudionicu medicinskih i ortopedskih pomagala kako bi se zadovoljile povećane potrebe koje iskazuju naši korisnici s područja grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Nadamo se da će zahvaljujući ovoj donaciji biti unaprijeđena kvaliteta života svih potrebitih invalidnih osoba na području našeg djelovanja.