U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 594 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 663 dobrovoljnih davatelja krvi, a 69 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljena je 501 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 93 doze krvi.

Krv je prvi put dalo 9 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Golub Miljenko, Osredečki Predrag, Bočkaj Mateja, Gumbas Damir, Valjavec Ivan, Lonjak Anamarija, Malarić Dominik, Malarić Samanta i Obadić Jurica.

U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Vučilovski Antun iz Slatine Svedruške, koji se je pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji 49 članova.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim akcijama, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u travnju 2019. godine