EDUKACIJA STRUČNJAKA ZA PRUŽANJE USLUGA SOCIJALNOG MENTORSTVA

Dana 08. travnja 2019. u Zelenoj dvorani u Zaboku započela je edukacija stručnjaka za pružanje usluga socijalnog mentorstva. Edukacija je predviđena projektom Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja koji je odobren u sklopu poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina a u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.995,39 kn.

Edukacija za pružanje usluga socijalnog mentorstva u trajanju od 20 nastavnih sati predviđena je za 20 sudionika – stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina na područjima povećanja zapošljivosti i socijalnog uključivanja na području Krapinsko – zagorske županije.

S obzirom na osnovne ciljeve projekta – povećati mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba i pripadnika marginaliziranih skupina te smanjiti njihovu socijalnu isključenost, ovom edukacijom će se povećati kompetencije i kapaciteti stručnjaka koji na području provedbe projekta u sklopu svoje redovite djelatnosti svakodnevno rade s ciljnim skupinama projekta čime će se doprinijeti lakšem zapošljavanju i manjem socijalnom isključivanju nezaposlenih osoba i pripadnika marginaliziranih skupina.