U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 564 doza krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 638 dobrovoljnih davatelja krvi, a 74 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 85 doza, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 393 doze i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 86 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 26 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Cvrtila Ksenija, Šalamon Jurica, Osredečki Nikola, Šoštarić Petar, Javorić Klara, Nežmah Karolina, Vdović Roman, Mlinarić Martin, Vincelj Valentino, Vidović Ivana, Jedvaj Lovro, Horvat Antonio, Dlesk Mateo-Niko, Očko Martin, Burina Tin, Miklaužić Patrik, Pracaić Lorena, Pelin Daniel, Novak David, Malarić Kristijan, Mlakar Petra, Mikša Martina, Radak Ana, Lacko Željko, Pracaić Grozdana i Rumbak Zdravko.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Auguštin Mirko iz Huma na Sutli koji se je pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina, a koji sada ukupno broji 51 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovom posljednjem ciklusu darivanja krvi u ovoj godini.

U 2019. godini ukupno je prikupljeno 2284 doza, što iznosi 9,39 % na sto stanovnika.