Danas, 04. studenog 2019. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Pregrade s početkom u 11 sati je održana Središnja konferencija projekta Žene za Zagorje (UP.02.1.1.05.0135), koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na ovoj promotivnoj konferenciji su sudjelovali predstavnici organizacija uključenih u pripremu i provedbu projekta, s ciljem što bolje prezentacije dosadašnjih aktivnosti, metodološkog pristupa u radu s nezaposlenim ženama i krajnjim korisnicima, svrhe i tijeka provedbe projekta, te načina kako je projekt pridonio kvaliteti života nezaposlenih žena i potrebitih starijih i nemoćnih osoba za koje se brinu.

Naglasak je bio na položaju žena na tržištu rada, ostvarivanju prava na socijalne usluge za starije i sve ostale osobe u nepovoljnom položaju, zadovoljstvu korisnika pruženim uslugama, te na organizaciji programa osposobljavanja za zaposlene žene.

Sve prisutne je na početku pozdravio ravnatelj Gradskog križa Crvenog križa Krapina Davor Šimunović, koji je ukratko predstavio opseg projekta te partnere koji sudjeluju u njegovoj provedbi i okupili su se danas na ovoj konferenciji. Prisutnima je također u ime Krapinsko-zagorske županije obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug koja je naglasila kako je izrazito zadovoljna što je projekt polučio čak i bolje rezultate od planiranih, te gradonačelnik Grada Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj koji je izrazio zadovoljstvo što se na području županije uz mnoštvo EU sufinanciranih infrastrukturnih projekata provode i ovakvi socijalni odnosno soft projekti kojima se pomaže ljudima te se podiže kvaliteta života u zajednici.

Predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić, koji je također na konferenciji bio izaslanik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, istaknuo je kako se u zadnje dvije godine znatno smanjila nezaposlenost na području županije, u čemu veliku ulogu ima i zapošljavanje kroz projekte financirane iz javnog poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ kroz koje je aktiviran velik broj prethodno duže nezaposlenih žena.

Svi sudionici su pohvalili rezultate projekta te istaknuli nadu u nastavak financiranja ovakvih aktivnosti, kroz osiguravanje dodatnih EU sredstava ili na neki drugi način kroz koji će se nastaviti pomaganje socijalno ugroženim građanima.