Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 18. studenog 2019. godine započelo je s provedbom verficiranih programa obrazovanja odraslih za nezaposlene osobe i pripadnike marginaliziranih skupina u Zaboku. Provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih, odnosno formalna edukacija provodi se u sklopu projekta Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja odobrenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Ukupna vrijednost projekta je 1. 499. 995, 39 kn

Provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih predviđena je za 32 dugotrajno nezaposlene osobe i pripadnika marginaliziranih skupina. Dugotrajno nezaposlene osobe obuhvaćaju mlađe od 25 godina koji su nezaposleni 6 mjeseci u kontinuitetu te starije od 25 godina koji su nezaposleni 12 mjeseci u kontinuitetu.

Osim u Zaboku, programi obrazovanja će se održavati i u Krapini. Osim troška programa obrazovanja, osiguran je i putni trošak, odnosno trošak dolaska i odlaska na edukaciju.

Osnovni cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba i pripadnika marginaliziranih skupina te smanjiti njihovu socijalnu isključenost. Po završetku programa obrazovanja, kvalifikacija se upisuje u radnu knjižicu, a stečena znanja polaznicima će uvelike pomoći pri plasmanu na tržište rada.