Gradsko društvo Crvenog križa Krapina obilježilo je Tjedan solidarnosti od 08. do 15. prosinca, akcijom prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u vrtićima, osnovnim školama i Srednjoj školi Krapina. Akcija je održana na način da se svako dijete odrekne svog dnevnog džeparca i u školu/vrtić donese jednu namirnicu za socijalno najugroženije osobe u svom susjedstvu. Podržavanjem ove akcije škole/vrtići pomažu velikom broju građana našeg grada i općina koji su trenutno u najlošijim životnim i egzistencijalnim uvjetima, jer siromaštvo nije izbor, a pomaganje je. U akciji je prikupljeno: Srednja škola Krapina ukupno 305 kg, OŠ Ljudevit Gaj Krapina ukupno 162 kg, OŠ Đurmanec 235 kg, OŠ Augusta Cesarca Krapina 158 kg, OŠ Radoboj 269 kg, OŠ Jesenje 98 kg, OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko 58 kg, DV Sunčica 11 kg, DV Mali Kaj 18 kg, DV Gustav Krklec 62 kg i DV Škrinjica Radoboj 19 kg.

Ukupno je prikupljeno 1 395 kg.

Namirnice prikupljene u ovoj akciji podijeliti će se korisnicima Socijalne samoposluge GDCK Krapina koji dobivaju pakete hrane i higijene jednom mjesečno.

Iz sredstava koja su prikupljena u akciji Solidarnost na djelu 2019. i iz kasica HCK kupljeno je 1.678 kg namirnica i higijenskih potrepština koje će se također podijeliti korisnicima Socijalne samoposluge u toku godine.

Zahvaljujemo školama i vrtićima na pruženoj suradnji tokom akcije i svim građanima koji se uključuju u aktivnosti koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina.