U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 524 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

 

Akcijama je pristupilo 587 dobrovoljnih davatelja krvi, a 63 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 400 doza, u Srednjoj školi Krapina 63 doze i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 61 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 20 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Gumbas Darko, Šćuric Alen, Drenški Tin, Polanec Martina, Barilar Franjo, Tušek Tomislav, Polanec Maja, Tomašić Martina, Balagović Marko, Škudar David, Mihovilić Mihael, Mužek Lucija, Štrok Dina, Pavić Ivica, Šanjug Lucija, Biškup Luka, Vincelj Sandro, Došen Damjan, Jedvaj Monika i Peček Marijana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec i Srednjoj školi Krapina što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim akcijama, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u travnju 2020. godine.