Pomoćnica ministra za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero i načelnik Sektora za probaciju Goran Brkić 18. veljače dodijelili su zahvalnice u prostorijama Ministarstva pravosuđa.

Ministarstvo pravosuđa svake godine na prijedlog probacijskih ureda, uručuje zahvalnice pravnim i fizičkim osobama koje su u prethodnoj godini ostvarili najbolju suradnju u izvršavanju probacijskih poslova. Probacijski ured Zagreb II predložio je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kao primjer odlične suradnje u 2019. godini u izvršavanju probacijskih poslova, rada za opće dobro osuđenih osoba i njihove resocijalizacije.

Zahvalnice je dobilo 25 pravnih i fizičkih osoba iz redova udruga civilnog društva koje brinu o osobama s posebnim potrebama, humanitarnim organizacijama, obrazovnim ustanovama, tijelima lokalne samouprave, zdravstvenim ustanovama i komunalnim poduzećima, a Ministarstvo pravosuđa zahvalnice za suradnju s probacijskom službom dodjeljuje od 2013. godine.

Ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davoru Šimunoviću zahvalnicu je dodijelila Pomoćnica ministra za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero.