Dana, 26. veljače 2020. godine, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina održan je Okrugli stol naziva “Socijalno uključivanje marginaliziranih skupina” u sklopu projekta Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja (UP.02.1.1.06.0055), koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u prostorima Punkt Beer House, Mokrice.

Okrugli stol je održan kao promotivni događaj kroz koji su organizacije uključene u pripremu i provedbu ovog projekta ili tematski sličnih projekata okupljene kako bi zajednički identificirale i analizirale probleme povezane sa socijalnom isključenošću i nezaposlenošću marginaliziranih skupina te razmotrile koje korake treba poduzeti kako bi se navedeni problemi pokušali maksimalno eliminirati.

Na Okruglom stolu je sudjelovalo 45 osoba, predstavnika različitih institucija i organizacija koje se bave socijalnom isključenošću marginaliziranih skupina, te koje poduzimaju niz aktivnosti kako bi se taj problem riješio u što većoj mjeri.

Okrugli stol je otvorila predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Krapina Mirjana Laginja, koja je bila moderator Okruglog stola. Pozdravnim govorom prisutnima se obratio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, Davor Šimunović koji je istaknuo važnost ovakvih organiziranih aktivnosti kojima se produbljuju suradnički odnosi između svih organizacija uključenih u pripremu i provedbu projekata iz područja socijalne uključenosti što bi doprinijelo provedbi još većeg broja kvalitetnih projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Okrugli stol je zatvorila Miljenka Mužar – Sertić, Viša stručna suradnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko – zagorske županije sa izlaganjem na temu “Izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom u Krapinsko – zagorskoj županiji”.