U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 296 doza krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 392 dobrovoljna davatelja krvi, a 96 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. U Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 35 doza, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljene su 192 doze, i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 69 doza krvi.

Krv su prvi put dala 4 dobrovoljna davatelja krvi, a oni su; Oraić Martin, Gorup David, Premužak Mario i Kovačec Lorena.

I u ovoj akciji darivanja krvi imali smo darivatelja koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Lovrenščak Zdravko iz Krapine, koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 52 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec i Srednjoj školi Krapina što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi, koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju i u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovim akcijama.

Sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u srpnju 2020. godine.