Od 13. ožujka 2020. godine djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Krapina bili su angažirani za provođenje operativnih te ostalih aktivnosti vezano uz mjere zaštite zdravlja od koronavirusa.

Djelatnici i volonteri bili su uključeni u provođenje operativnih aktivnosti na GP Macelj vezano za nabavu, utovar, istovar i podjelu hrane i vode, dežurstva u karanteni za vozače kamiona u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina otvorilo je SOS liniju za osobe treće životne dobi, osobe u samoizolaciji i osobe koje su pozitivne na COVID_19, a koje su bile u potrebi za dostavom namirnica i lijekova ili plaćanje računa. Do sada je primljeno 112 poziva, te je obiđen 61 korisnik, namirnice su dostavljene 75 puta, lijekovi 37 puta, a 5 puta je pružena usluga plaćanja režija.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina tijekom epidemije koronavirusa nastavilo je s pružanjem usluga pomoć u kući i usluga preko projekta „Žene za Zagorje“ stalnim korisnicima pružajući usluge dostave namirnica, lijekova i plaćanje režija. Usluge je pružalo ukupno 33 djelatnika za 175 korisnika. Tijekom travnja usluge se počinju provoditi u punom obliku, gerontodomaćice ulaze u kuće u kompletnoj zaštitnoj opremi i provode usluge kućanskih poslova i osobne higijene prema strogim epidemiološkim mjerama. Usluge održavanja okućnice provode se normalno tijekom trajanja epidemije koronavirusa izvan kuće i bez kontakta sa korisnikom.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina također kontinuirano provodi Socijalnu samoposlugu za stalne i povremene korisnike, sve ostale redovne djelatnosti kao i akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a u skladu sa odgovarajućim higijenskim i epidemiološkim mjerama. Od fizičkih i pravnih osoba zaprimljene su donacije u iznosu od 28.936,73 kuna, za nabavu zaštitne opreme i zaštitnih sredstava. Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije doniralo nam je 122 paketa za građane pogođene okolnostima povezanim s epidemijom bolesti COVID-19, kako bismo im ublažili posljedice krizne situacije tijekom pandemije COVID-19.

Podijeljena su 4 COVID paketa Hrvatskog Crvenog križa.

Za vrijeme trajanja pandemije GDCK Krapina radilo je na EU projektima, te smo pred potpisivanjem projekta vrijednim 13.635.390,48 kn za projekt Gerontološki centar Zajezda.

GDCK Krapina prijavilo je projekt FEAD- školski pribor za školarce u središnjoj hrvatskoj za 21 DCK s područja sjeverozapadnog i središnjeg dijela hrvatske u vrijednosti 467.918,88 kn. koji je prošao prvu fazu kontrole (Duga Resa je prijavila FEAD-školska oprema-467.940,62 kn., a Karlovac-FEAD paketi hrana i higijena-4.159.990,95 kn.)