U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 465 doza krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 569 dobrovoljnih davatelja krvi, a 104 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 389 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 76 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 8 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Vorih Tea, Kunštek Kristina, Šoštarić Ivan, Hršak Ilija, Nekić Dora, Klasić Tomislav, Klasić Ivana i Ranogajec Tatjana.

I u ovoj akciji darivanja krvi imali smo darivatelja koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Šemnički Ivan iz Krapine, koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 53 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što nam je i ovaj put osigurao besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi, koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim akcijama.

Sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u listopadu 2020. godine.